Eckhoffova kandidatka za še drugo zaporedno zlato

Biatlonske napovedi so vedno nehvaležne. Slab dan, zgrešen strel, izbira napačnega materiala in izredno zgoščena konkurenca …. A brez pretiravanja je glede na sobotni razplet sprinta moč trditi, da je prva favoritinja za zmago tudi na nedeljskem zasledovanju Norvežanka Tiril Eckhoff.

Eckohoffova je v smučini precej močnejša od večine zasledovalk, a realno je v boju za kolajne vsaj 10 tekmovalk. Predvsem Nemka Denise Herrmann, srebrna iz Anterselve 2020, in Italijanka Lisa Vittozzi bosta prežali na napako tekmic, za njima bo kot šesta šla na progo slovita Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki pa se lahko prebije vsaj do brona in tako ponovi uspeh z lanskega prvenstva. Deseterico zaokrožuje Švedinja Hanna Oeberg, ki pa bo imela že na startu skoraj minuto zaostanka.

Vmes bodo na napako tekmic prežale še Švicarka Lena Haecki, Nemka Franziska Preuss in Avstrijka Lisa Theresa Hauser. A prav Eckhoffova je prva favoritinja, saj je letos dobila tri od štirih zasledovanj. Italijanka Dorothea Wierer, branilka naslova, je bržkone brez možnosti. V sprintu je bila šele 20.

Žal bo tekma potekala brez Slovenk, saj se Polona Klemenčič, Lea Einfalt in debitantka Lena Repinc niso uvrstile na tekmo.

Start ob 15.30.

10 km zasledovanje

Datum

Prizorišče

Zmagovalka

Drugouvrščena

Tretjeuvrščena

6. december 2020

Kontiolahti

Tiril Eckhoff

Marte Olsbu Roeiseland

Hanna Öberg

13. december 2020

Hochfilzen

Marte Olsbu Roeiseland

Dzinara Alimbekava

Julia Simon

19. december 2020

Hochfilzen

Tiril Eckhoff

Hanna Öberg

Elvira Öberg

9. januar 2021

Oberhof

Tiril Eckhoff

Marte Olsbu Roeiseland

Lisa Theresa Hauser

     

Svetovno prvenstvo 2020

Antholz-Anterselva

Dorothea Wierer

Denise Herrmann

Marte Olsbu Roeiseland