Iz Ljubljane na Pokljuko tudi izdelki Ljubljanskih mlekarn

Kakovostni mlečni izdelki Ljubljanskih mlekarn so Slovencem zagotovo dobro znani, zdaj pa lahko v njih uživajo tudi udeleženci IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki. Mlekarna iz slovenskega glavnega mesta je namreč eden od dobaviteljev živilskih izdelkov za ta največji zimsko-športni dogodek pri nas doslej.

V največji slovenski mlekarni ob tem poudarjajo, da so najvišja kakovost, hranilnost in svežina izdelkov cilji, ki si jih vsakodnevno zastavljajo in hkrati dosegajo. Njihovi izdelki so narejeni iz slovenskega mleka ter vsebujejo obilico beljakovin, kalcija in vitaminov A, C, D, E, B1 in B2.

Mleko je bele barve, zato ni nič čudnega, da se v Ljubljanskih mlekarnah povezujejo z belimi športi, torej športi na snegu, kot je tudi biatlon. Z blagovni znamko Alpsko mleko so dolgoletni partnerji alpske smučarke Ilke Štuhec, sodelujejo tudi z deskarjem Žanom Koširjem, imetnikom štirih olimpijskih medalj. Od olimpijskih iger leta 2016 v Rio de Janeiru so tudi sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije.