Johannes Thingnes Boe tik pred prvenstvom zamenjal puško

“Če se ne bo izšlo, bom izpadel kot najneumnejši športnik vseh časov,” pravi Norvežan Johannes Thingnes Boe o drastični spremembi, za katero se je odločil tik pred vrhuncem sezone. Zamenjal je namreč kopito puške, poroča norveški NRK.

Mlajši od bratov Boe je pred letošnjo sezono zamenjal kopito, vendar se pri streljanju ni počutil najbolj sproščeno, zato se je odločil, da ga bo zamenjal še enkrat, in sicer s podobnim prejšnjemu. Kopito je leseni del puške, ki ga biatlonec drži, ko strelja, in je posebej prilagojen vsakemu športniku.

“Gre za drastično spremembo. Nisem še slišal za koga, ki bi naredil kaj podobnega,” pravi 27-letnik, ki v letošnji sezoni strelja slabše kot v lanski. Svojemu strelskemu trenerju je novico o tem, da ima orožja dovolj in ga bo zamenjal, sporočil po zadnji tekmi svetovnega pokala v Anterselvi.

“Bilo bi sanjsko, če se bo to izkazalo za genialno potezo. Potem bom izpadel pameten. Se pa zavedam, da bom v primeru, da se menjava ne bo izšla, izpadel najneumnejši biatlonec vseh časov,” še pravi vodilni biatlonec sezone.