Marjan Fortin zbral spomine 25 pokljuških prireditev

Pokljuka je skupaj z IBU svetovnim prvenstvom v biatlonu 2021 bogatejša še za spomine skoraj treh desetletij vrhunskih tekmovanj na Rudnem polju.

Tik pred začetkom tekmovanj je izpod peresa televizijskega novinarja Marjana Fortina izšla knjiga Pokljuka 25, ki opisuje 25 velikih biatlonskih prireditev – svetovnih pokalov in prvenstev, ki jih je v zadnjih slabih treh desetletjih gostil osrednji slovenski biatlonski center.

Kot je na novinarski konferenci na prizorišču svetovnega prvenstva povedal Fortin, organizacija tako velikega tekmovanja za sabo povleče spomine na bivše prvenstvo in svetovne pokale. “Mislim, da je čas za to, saj bo Pokljuka kmalu slavila 30-letnico od prvega svetovnega pokala. Spomini bledijo in čas je, da zberemo spomine tistih, ki jih ni več tukaj, ali ne morejo več sodelovati, da bo to ostalo našim zanamcem,” je povedal zbranim.

Ime knjige Pokljuka 25 združuje 22 svetovnih pokalov in tri svetovna prvenstva, eno samostojno in dve posamični, ki jih je gostila Pokljuka.

Fortin v knjigi po vrsti predstavlja dogodke – o vsakem tekmovanju kratko zgodbo, pregled rezultatov in vseh slovenskih nastopov. Od rekorderke Tadeje Brankovič, pa do vseh tistih, ki so nastopili samo enkrat. A knjiga združuje tudi spomine tekmovalcev, trenerjev, novinarjev in navijačev, ki so bili na Rudnem polju. Obilo je tudi statistik in zanimivosti, ki bodo lahko prišle prav vsem novinarskim kolegom, saj je bržkone Fortin edini novinar, ki je v živo spremljal vse prireditve. Mnogo spominov pa bo pritegnilo tudi bralce.