Marte Olsbu Roeiseland lahko že na Pokljuki ujame Neunerjevo

Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland je v sredo na tekmi mešanih štafet na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki osvojila svoje deseto zlato odličje na svetovnih prvenstvih. Zdaj za rekorderko, Nemko Magdaleno Neuner, ki si je v svoji karieri priborila 12 naslovov svetovne prvakinje, zaostaja le še za dve zlati medalji.

Norvežanka lahko torej po številu najvišjih osvojenih odličij na svetovnih prvenstvih Nemko prehiti že letos na Pokljuki, kjer bo do konca prihodnjega tedna verjetno nastopila še na šestih tekmah.

“Vau! Kakšna ekipa. Odličen začetek svetovnega prvenstva,” je 30-letnica v sredo po uvodni tekmi svetovnega prvenstva zapisala na Instagramu. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi je Roeiselandova, vodilna biatlonka letošnje sezone, osvojila odličja v vseh sedmih disciplinah, od tega pet zlatih, s čimer je postala prva športnica s takim podvigom.

Prvo priložnost za novo, skupno že 14. kolajno, bo odlična Norvežanka imela že v soboto v sprintu, kjer bo branila naslov. Če bo uspešna, bo dan pozneje imela novo priložnost za odličen rezultat v zasledovanju, kjer je bila v Anterselvi tretja.

Njen rojak Johannes Thingnes Boe se je v sredo na tekmi mešanih štafet razveselil enajstega naslova svetovnega prvaka, a ga do 20 naslovov legendarnega rojaka Ole Einarja Bjoerndalena čakata še nekaj več dela in vsaj še eno svetovno prvenstvo.