Otroci Triglava navijajo na Pokljuki tudi letos

Najboljši biatlonci in biatlonke sveta imajo na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki bučno podporo s tribun, tokrat virtualnih. Zasedli so jih osnovnošolci, ki jih je v okviru akcije Otroci Triglava na Pokljuki k sodelovanju povabila Zavarovalnica Triglav.

Učenci slovenskih osnovnih šol si lahko virtualno ogledajo štiri od skupaj 12 tekem, kolikor jih je med 9. in 21. februarjem na programu svetovnega prvenstva. Prvič so lahko svoje junake spodbujali že v sredo, ko so v tekmi mešanih štafet slavili Norvežani, drugič pa danes, ko je zlato medaljo v sprintu nepričakovano osvojil Šved Martin Ponsiluoma. Najboljši slovenski biatlonec je bil Miha Dovžan na 25. mestu.

Še dve tekmi si bodo lahko osnovnošolci ogledali prihodnji torek in četrtek. Doslej se je odzvalo že blizu 30 osnovnih šol iz vse Slovenije, prijave pa še prihajajo.

Zavarovalnica Triglav akcijo, katere namen je spodbujanje najmlajših k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu, organizira deveto leto zaporedoma, tokrat zaradi epidemioloških razmer prvič na oddaljen način.

Otroci si lahko tekme ogledajo in spodbujajo tekmovalce prek konferenčnega sistema Zoom, dogajanje pa je mogoče spremljati v neposrednem prenosu na TV Slovenija ter na ekranih, postavljenih ob tekmovalni progi na Rudnem polju. V okviru akcije poteka tudi natečaj izdelave najboljših navijaških transparentov.

Organizatorji so pred vsako tekmo poskrbeli tudi za predstavitev posamezne biatlonske discipline ter virtualno srečanje osnovnošolcev z uspešnimi slovenskimi športniki, kot so Peter Dokl, Nika Križnar, Špela Rogelj in Peter Prevc.

Prav tako ne manjka zabave. Tik preden se tekmovalci poženejo v smučino, osnovnošolce pozdravi glasbenik Challe Salle ali Nipke ter zapoje dve svoji pesmi. Nato je slišati startni strel in navijanje se lahko začne.

Na virtualne tribune IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 na Pokljuki pa lahko sedejo tudi starejše generacije športnih navdušencev. Seznam tekem, ki si jih je mogoče ogledati, je dostopen na povezavi triglav.si/pokljuka. Prijave na posamezno tekmo so odprte najdlje do 16. ure pred dnem posamezne tekme.