Petzvezdična doživetja za nepozabne spomine

Edinstvena doživetja Slovenije so kot češnja na torti. Obisk zelene dežele v srcu Evrope, kjer se stikajo Alpe, Sredozemlje, Kras in Panonska nižina, po zaslugi teh doživetij dobi dodatno vrednost. Oznaka Slovenia Unique Experiences zagotavlja izkušnje z zeleno dušo, trajnostno filozofijo in pristnostjo, kakršne drugje ne morete doživeti. Doživetja s petimi zvezdicami, ki jih odlikuje kalejdoskop slovenske narave in kulture, so zelo osebne, primerne za posameznike, pare ali za zelo majhne skupine. Doslej je oznako Slovenia Unique Experience prejelo 17 doživetij.

Le nekaj korakov od Blejskega jezera se nahaja Garden Village, edinstven glamping resort na območju nekdanje vrtnarije. Hiške na drevesu in luksuzni šotori, med katerimi žubori potoček, ponujajo vse, kar je potrebno za udoben oddih v naravi.

Na območju Julijskih Alp, natančneje v dolini Soče, lahko v družbi kostumiziranega vojaka s Soške fronte spoznavate zapuščino iz 1. svetovne vojne ter mlečno tradicijo okoliških planin. Pristne okuse posoških sirov ter čistost vodnih virov odkriva še eno petzvezdično doživetje iz doline Soče, dopolnjeno z vrhunsko kulinarično izkušnjo. Na pragu Krnskega pogorja pa je s pomočjo edinstvenega adrenalinskega vertikalnega doživetja moč občutiti lepoto alpskega sveta skozi oči alpinistov.

Pristen stik z naravo ponujajo naravoslovne počitnice na območju zelenega Krasa. Slovenija sodi med države z največjo gostoto medvedje populacije na svetu. Večina teh medvedov živi v kočevskih gozdovih. Življenje rjavega medveda v naravnem okolju lahko spoznavate na posebnem doživetju v družbi izkušenih lovcev in naravovarstvenikov.

Tudi slovenska obala in njeno zaledje imata svoje edinstvene zgodbe. Skrivnosti pridelave oljčnega olja od oljčnikov, do katerih se zapeljete s starodobniki, do butične oljarne odkriva doživetje Vintage Gourmet Tour. V Ribogojnici Fonda pa vam razkrijejo, kako na naraven način v Jadranskem morju gojijo soma in v svetu zelo cenjene brancine.

Čare podeželja na edinstven način približajo domačija Firbas, ki med drugim ponuja spanje na seniku, zeliščno doživetje v Zgornji Savinjski dolini in čuječe doživetje v Brdih, ki obiskovalce popelje k starodavnim koreninam in kjer ima glavno vlogo skoraj pozabljeno vino starovercev – Motnik.

Raziskovanje največjih slovenskih mest poživijo Brko tura, voden kolesarski ogled Ljubljane v družbi treh znamenitih umetnikov, edinstven ogled Ljubljanskega gradu ter spoznavanje vinske tradicije in znamenite Stare trte v Mariboru in okolici.

Ne le na površju, tudi pod njim se skrivajo edinstvena doživetja. V opuščenih rudniških rovih v Podzemlju Pece se je možno zapeljati s kajaki. Postojnsko jamo in njene skrite kotičke lahko odkrivate skozi oči prvih jamskih raziskovalcev. V velenjskem premogovniku pa je možno doživeti vrhunsko gastronomsko doživetje v najgloblji jedilnici v Sloveniji.