Podčufarova se iz slovenske vrača v rusko reprezentanco

Pred lanskim svetovnim pokalom na Pokljuki so ruski in slovenski mediji poročali o prestopu Olge Podčufarove v Slovenijo. Najbolj optimistični so njen nastop v slovenskem dresu napovedovali že na lanskem svetovnem pokalu na Rudnem polju, ali pa nato februarja na svetovnem prvenstvu v italijanski Anterselvi.

Tekmovalka je zdaj na Instagramu sporočila, da se vrača v Rusijo. “Kot veste, sem v Sloveniji živela 18 mesecev in čakala na dovoljenje. A obrnilo se je tako, da se vračam v Rusijo. Ne bom se spuščala v detajle, a lahko povem, da mi zakonodaja v Evropski uniji ne omogoča, da dobim slovensko državljanstvo. Zgodba je bila zame velik izziv, a tudi priložnost za razvoj in osebno rast,” tekmovalko povzemajo ruski mediji.

Osemindvajsetletna Moskovčanka, ki je pred petimi leti prve stopničke v karieri osvojila prav na Pokljuki, je na dovoljenje za nastop za Slovenijo čakala več kot leto dni.

Po tretjem mestu s Pokljuke je leta 2016 dosegla tudi zmago na sprintu v Anterselvi. Z rusko mešano štafeto je leta 2017 v avstrijskem Hochfilznu osvojila bronasto kolajno na SP.