Pokljuški spektakel uradno odprt, v sredo gre zares

IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021 na Pokljuki (v sodelovanju z BMW) se je danes uradno začelo z večerno otvoritveno slovesnostjo, ki je tokrat zaradi epidemije covida-19 potekala virtualno.

Uvodoma sta udeležence svetovnega prvenstva pozdravila župan Bleda Janez Fajfar in župan Bohinja Jože Sodja. “Ponosen sem, da Bled in Pokljuka gostita svetovno prvenstvo v biatlonu. To je eden najpomembnejših mednarodnih športnih dogodkov te zime,” je povedal Fajfar. Podobnega mnenja je Sodja: “V veliko veselje in ponos mi je, da lahko gostimo tako velik in odmeven športni dogodek, kot je svetovno prvenstvo v biatlonu, prav na naši lepi Pokljuki.”

Predsednik organizacijskega odbora IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 Jelko Kacin je zagotovil, da so se organizatorji izjemno potrudili, da bi tekmovalkam in tekmovalcem omogočili najboljše pogoje v boju za nazive najboljših na svetu. “Prepričan pa sem, da se bodo na Pokljuki dobro počutili prav vsi, ki bodo v naslednjih dveh tednih obiskali ta izjemen del Julijskih Alp,” je dodal.

Poleg zahvale vsem partnerjem v tem odmevnem projektu Kacin ni pozabil na prostovoljce ter vodje posameznih ekip, ki so z marljivostjo in požrtvovalnostjo, pa tudi z dobro voljo in smehom, pripravili vse potrebno za vrhunski dogodek.

Navdušenja pred še eno izjemno prireditvijo ni skrival niti predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar. “Smučarska zveza Slovenije slovi po izvrstni organizaciji velikih mednarodnih športnih prireditev. Prepričan sem, da bo tako tudi na pokljuškem spektaklu.”

Po slavnostnem mimohodu zastavonoš in pozdravov reprezentantov držav, ki ga je zaključil slovenski reprezentant Jakov Fak, je “biatlonsko družino” nagovoril še predsednik Mednarodne biatlonske zveze Olle Dahlin in uradno odprl prvenstvo: “Pred tremi leti ste vskočili z organizacijo in pomagali biatlonski družini, ko je pomoč najbolj potrebovala. V tem času, ko svetovno prvenstvo potrebujemo bolj kot kdajkoli prej, ste zagotovili njegovo izvedbo. To je vaš čas. Komaj čakamo, da bomo v naslednjih dveh tednih uživali v vrhunskem biatlonu in slavili naše čudovite tekmovalce.”

Z dvigom zastave Mednarodne biatlonske zveze, ki jo je prinesel najuspešnejši slovenski športnik novejše zgodovine, olimpijski in svetovni prvak v veslanju Iztok Čop, se je zaključilo zadnje dejanje pred vrhuncem biatlonske sezone 2020/2021 – svetovnim prvenstvom na Pokljuki, ki bo na Rudnem polju potekalo do 21. februarja.