ČUDOVITI SVET JULIJSKIH ALP

Vdihnite svež gorski zrak in vsrkajte vase bleščečo se lepoto pokrajine v objemu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka

.

 

.

 

 

.

 

.

 

Pokljuka je z gozdom pokrita visoka kraška planota v Julijskih Alpah. Je največja zaokrožena gozdna površina v Triglavskem narodnem parku. Dolga je 20 km in skoraj toliko tudi široka. V razponu od 1000 do 1400 m je okoli 6300 ha gozdov, v katerih prevladuje smreka.

Razgibano površje skritih brezen, zaraščenih kont, vrtač in dolinic je ostanek delovanja pokljuškega ledenika. Za njim so ostala pokljuška barja in zamočvirjene, težko prehodne gozdne površine. Barja spadajo med najjužnejša visoka barja v Evropi. Planota je večinoma poraščena z gozdovi, zanimivo je šotno barje Šijec, ki ima velik ekološki pomen, daje pa zavetje mnogim živalim in rastlinam.

Pokljuka je ena izmed najbolj znanih slovenskih planot, saj prireja svetovno znana tekmovanja v biatlonu.

Biatlonske tekme na Pokljuki imajo poseben čar. Zasnežena pokrajina v objemu Julijskih Alp, smučine skozi mogočne smrekove gozdove in zgledno urejen biatlonski center so pika na i zanimivim obračunom… Pridite navijat na Pokljuko!