Rokavice KinetiXx skrbijo za tople roke športnikov in pokljuških delavcev

V zadnjih nekaj zimah na Pokljuki ni zapadlo prav veliko snega, drugače pa je letos. Najboljše biatlonke in biatlonce snega je že ob prihodu na prizorišče IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021 pričakala debela snežna odeja, še več snega je zapadlo v nekaj naslednjih dneh. Prava zimska pravljica pa pomeni tudi nizke temperature in tu pomembno vlogo igrajo topla oblačila ter seveda prave rokavice.

Številni najboljši biatlonci na svetu zaupajo rokavicam znamke KinetiXx, ki jih izdeluje podjetje W+R iz nemškega Metzingena. Med njimi sta denimo Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki si je z nastopom v mešani štafeti na Pokljuki že priboril eno zlato medaljo, in Francoz Quentin Fillon Maillet, eden od favoritov nedeljske zasledovalne tekme. Medalje je z njimi osvajal tudi petkratni olimpijski prvak in večkratni zmagovalec svetovnega pokala, Francoz Martin Fourcade.

Zastopnik za rokavice KinetiXx Helmut Hanus pravi, da jim je biti srebrni partner Mednarodne biatlonske zveze IBU velika čast. “Lokalnemu junaku Jakovu Faku in vsem našim KinetiXxovim športnikom želimo veliko športnih uspehov ter razburljiva tekmovanja,” je dejal.

Prav tako so rokavice KinetiXx nepogrešljive za številne prostovoljce, ki skrbijo, da svetovno prvenstvo v biatlonu poteka po načrtih in brez zapletov. Temperature na pokljuški planoti se v teh dneh tudi v najbolj sončnih dneh le redko oddaljijo od dvomestnih številk pod lediščem.