Slovenski biatlonci streljajo tako dobro kot vozijo

Biatlonci na eni tekmi pretečejo tudi do 20 kilometrov, vmes se ustavijo le toliko, da izstrelijo nekaj nabojev v tarčo. Trezna glava in mirna roka sta pri tem zelo pomembni, pogosto celo odločilni, kar dobro ve tudi slovenska ekipa na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki z Jakovom Fakom na čelu.

Največji slovenski adut na tokratnem svetovnem prvenstvu je pred današnjo tekmo zbral še druge fante iz ekipe in skupaj so prek Instagrama sporočili: “Mi bomo danes poskušali na strelišču ustreliti 0,0, ti pa vozi 0,0!!” Štafetno tekmo so končali na 8. mestu.

Vozim 0,0 in pijem 0,0 je tudi naziv akcije, s katero Petrol in Pivovarna Laško Union opozarjata, da se varna in odgovorna mobilnost začne v nas. To ne velja le za vožnjo z 0,0 promila alkohola v krvi, pač pa tudi za vožnjo z 0,0 izpustov toplogrednih plinov.

Petrol, ki po Sloveniji širi mrežo polnilnic električnih avtomobilov, in Pivovarna Laško, ki je pred kratkim začela polniti novo brezalkoholno pivo, sta partnerstvo na področju trajnostne mobilnosti sklenila pred dobrim letom dni. Da je na poti do tekem in treningov ob trezni glavi potreben zanesljiv jekleni konjiček, se zaveda tudi Fak.