Švedi na Pokljuko brez glavnega trenerja

Na IBU svetovnem prvenstvu v biatlonu 2021 na Pokljuki, ki bo od 9. do 21. februarja, bo švedska reprezentanca brez glavnega trenerja, Nemca Johannesa Lukasa. V nasprotju z zadnjimi novicami Nemca od prvenstva ni oddaljila okužba z novim koronavirusom, pač pa grd padec in poškodba rame, poročajo nemški mediji.

Lukas je na prizorišču zadnje tekme svetovnega pokala v italijanski Anterselvi padel po stopnicah in si poškodoval ključnico, tako da bo potrebna operacija, ki jo bo le 27-letni trener prestal v domačem Münchnu. Okrevanje pa bo nato trajalo toliko časa, da bo moral izpustiti celoten preostanek sezone, mediji povzemajo švedsko biatlonsko zvezo.

“Žal nam je, da Johannesa na vrhuncu sezone ne bo z nami. Veliko dela smo skupaj vložili, da smo zdaj tu, kjer smo,” je dejala švedska biatlonska zvezdnica Hanna Oeberg, olimpijska in svetovna prvakinja, ki bo tudi na Pokljuki med favoritinjami za najvišja mesta.

Lukas je na čelu švedske vrste od leta 2019, pogodbo s švedsko zvezo ima vsaj še do olimpijskih iger v Pekingu 2022. Že pred tem je bil sodelavec prejšnjega trenerja, rojaka Wolfganga Pichlerja.