Z Nomagom na svetovno prvenstvo na Pokljuko

Stadion in proge na Pokljuki, kjer poteka letošnje IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021, ležijo sredi Triglavskega narodnega parka na nadmorski višini 1300 metrov. Večina delavcev, športnikov, njihovih spremljevalcev in predstavnikov medijev je nastanjena na Bledu, ki je od tekmovališč oddaljen približno 30 minut vožnje z avtomobilom. Peš je stadion težko dostopen in tu vskočijo na pomoč prijazni vozniki avtobusnega prevoznika Nomago.

V Nomagu so za potrebe prevozov na prizorišče svetovnega prvenstva dali organizatorjem na voljo več svojih avtobusov in kombijev. Ti vseh 14 tekmovalnih dni izvajajo krožno vožnjo na relaciji Bled – Pokljuka – Bled in tako skrbijo za varen in udoben prevoz vseh, ki so kakorkoli vpeti v svetovno prvenstvo.

Možnosti za parkiranje na Pokljuki so zelo omejene in prejšnja leta, ko je gostila tekme svetovnega pokala v biatlonu, je Nomago skrbel tudi za prevoze navijačev do tekmovališča. Letos gledalcev zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom ni, vseeno pa so Nomagovi vozniki na terenu od jutra ur pa vse do poznega večera, ko svoje delo zaključijo še zadnji novinarji in se odpravijo v dolino.

V Nomagu, kjer zagotavljajo varne in učinkovite prevozne možnosti na sodoben in trajnosten način, ob tem poudarjajo, da z rednim razkuževanjem vozil zagotavljajo nove standarde higiene in dezinfekcije, ki so v času epidemije covida-19 izjemnega pomena.